Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Καρυδάτο εύκολο με κρέμα !!! Φανταστική η γεύση του !!!


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΤΡΙΟ ΤΑΨΑΚΙ. 4 αυγα 1/2 κούπα ζάχαρη 1/2 κούπα γάλα 1/2 κούπα σπορέλαιο 100 γρ. καρύδια τριμμένα 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό  1/2 κ.γ γαρίφαλο σκόνη 1 κ.γ κοφτό κανέλα σκόνη 1 φακελάκι μπεικιν 1 βανίλια
2 κ.σ κονιάκ(προαιρετικά)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ. 2 1/2 κούπες ζάχαρη 2 1/2 κούπες νερό 1 βανίλια 1 ξύλο κανέλας φλουδα από 1 λεμόνι χυμό από 1/2 λεμόνι 1 κ.σ.φρέσκο αγελαδινό βούτυρο(δίνει φανταστικό άρωμα!!!)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ.1 λίτρο γάλα φρέσκο 1 κούπα ζάχαρη (200γρ.περίπου) 100 γρ.κορν φλάουρ 1/2 πακέτο μαργαρίνη (125γρ) 2 βανίλιες 200 γρ.έτοιμη σαντιγί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
 Ανακατεύω σ'ενα μπολ το σιμιγδάλι με τα καρύδια,τα κανελογαρίφαλα και το μπέικιν.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν 3-4 λεπτά.
Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτω το σπορέλαιο,το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα,τη βανίλια,το κονιάκ (άν βάλω) και τέλος το σιμιγδάλι με τα καρύδια.
Το μείγμα πρέπει να είναι ένας αφράτος χυλός.
Βάζω το μείγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψί (να υπολογίσετε ότι φουσκώνει περίπου το διπλό) και ψήνω στους 180 αντιστάσεις πάνω κάτω για 25-30 λεπτά (το δοκιμάζω με οδοντογλυφίδα).
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από τη βανίλια για 3 λεπτα,κατεβάζω από τη φωτιά προσθέτω τη βανίλια και σιροπιάζω το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνω το γλυκό να κρυώσει.Σε μια κατσαρόλα (εκτός φωτιάς)ρίχνω το γάλα,το κορν φλάουρ,ανακατεύω και όταν διαλυθεί το κορν φλάουρ,προσθέτω τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Προσθέτω τις βανίλιας,αδειάζω την κρέμα σ'ένα μπολ και την καλύπτω με μεμβράνη (να μην πιάσει''πέτσα'').Την αφήνω να κρυώσει καλά.(Εγώ την κρυώνω στο ψυγείο).
Όταν κρυώσει την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και προσθέτω τη σαντιγί,χτυπώντας λίγο ακόμα να ενσωματωθεί καλά.
Απλώνω την κρύα κρέμα στο κρύο γλυκό.Αν θέλω από πάνω περιχύνω με γλάσο σοκολάτας,ή πασπαλίζω με τριμμένα καρύδια και κανέλα,ή τρούφα σοκολάτας!!!Διατηρώ το γλυκό στο ψυγείο!
Επίσης αν θέλετε το γλυκό σας με πιο πολύ σιρόπι ακόμα,βάλτε 3 κούπες ζάχαρη και 3 κούπες νερό!

Συνταγή από Σόφη Τσιώπου --Οι Κουζινίστας