Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Κέικ κεράσι !!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
2 1/2 κούπες φαρίνα
3/4 κούπας ζαχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα ξινόγαλα
4 αβγά
2 βανίλιες
ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΓΑΛΑ (500ΓΡ.)
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ
2 βανίλιες
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΕΡΑΣΙ
1 κούπα σπιτικό γλυκό κεράσι με το σιρόπι του(όχι το τραγανό κεράσι του εμπορίου)ή βύσινο γλυκό,ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας! 1/2 κούπα νερό2 κ.σ κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σ'ένα κατσαρολάκι βάζω το γάλα,ζάχαρη και κορν φλάουρ,ανακατεύω και βράζω να πήξει η κρέμα.Κατεβάζω απ'τη φωτιά και ρίχνω τις βανίλιες.Αφήνω στην άκρη σκεπασμένο με μεμβράνη(να μην πιάσει ''πέτσα'')και αφήνω να γίνει χλιαρή.
2.Σ'ένα άλλο κατσαρολάκι αδειάζω το γλυκό κεράσι,το νερό,το κορν φλάουρ ανακατευω και βράζω να πήξει η σαλτσούλα.Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρή.
3.Κοσκινίζω 2 φορές τη φαρίνα.Χτυπάω στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να πήξουν,προσθέτω το σπορέλαιο,το ξινόγάλα,το ξύσμα,το αλάτι,τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι.Χτυπάω ίσα να ανακατευτεί.(Δεν το παρακάνω για να βγει αφράτο το κέικ!)Αδειάζω το μίγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ.το καθένα βουτυρωμένα και στρωμένα με λαδόκολα.
4.Χτυπάω με ενα σύρμα ή στο μίξερ την λευκή κρέμα να αφρατέψει και την βάζω σε μια σακουλίτσα κόβωντας την άκρη με ψαλίδι ή κορνέ και κάνω χοντρές γραμμές με την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ αφήνοντας 1-2 εκ.απόσταση μεταξύ τους.Στα κενά αυτά στρώνω με ένα κουταλάκι τη σάλτσα κεράσι.Ψήνω και τα 2 ταψάκια μαζί στους 180 αντιστάσεις για 30-35 λεπτά περίπου.Το τσεκάρω με οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα.Δεν τα παραψήνω.Εγώ έφτιαξα 1 ταψάκι με σάλτσα κεράσι και 1 ταψάκι με σάλτσα βερίκοκο!Είναι πεντανόστιμα!!!
Συνταγή από  Σόφη Τσιώπου.