Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Κέικ σιροπιαστό αμυγδάλου ,εύκολο και πεντανόστιμο !!



Υλικά
2 κούπες φαρίν απ
1 βιτάμ κυπελάκι
1 και 1/2κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
2 κούπες τσαγιού αμύγδαλα χωρίς την φλούδα τους
1/2 κούπα τσαγιού γάλα
1 κουτ.γλυκού κανέλα
2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες

Σιρόπι
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
2 κούπες τσαγιού νερό
1 κουτ.σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
Ρίχνουμε και τα αμύγδαλα χοντροκομμένα σχετικά και τέλος προσθέτουμε την φαρίνα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα ανάλογα τον φούρνο.
Κάντε το τέστ του μαχαιριού βυθίζοντάς το να δείτε αν έχει ψηθεί.
Για το σιρόπι η εκτέλεση είναι να βράσουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά να το αφήσουμε να κρυώσει και μόλις βγάλουμε το κέικ το ρίχνουμε από πάνω από το γλυκό μας .
Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου η κομμένο αμύγδαλο .