Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Κανταϊφι με κρέμα ,πολύ ωραία η γεύση του !!


Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
1  κούπα τσαγιού καλό βούτυρο λιωμένο
 
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
1/2 κούπα τσαγιού χυμό φυσικού πορτοκαλιού
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
1/2 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
 
Σιρόπι
Χυμό από ένα πορτοκάλι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
2και 1/2 κούπα τσαγιού νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3 Φλούδες από λεμόνι
3 φλούδες από πορτοκάλι
 
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το κανταϊφι και το χωρίζουμε στα δύο για μισό πάνω μισό κάτω
Το απλώνουμε στο ταψί,νούμερο 25-30 καλύπτοντας και το γύρω του ταψιού το ραντίζουμε με το  λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη να πάρουν βράση και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα την μαστίχα και το σιμιγδάλι. 

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για λίγο και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
Βράζουμε, σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς.
Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, την βγάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει και την απλώνουμε επάνω στο κανταϊφι που έχουμε στο ταψάκι  και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταίφι.
Ραντίζουμε με τις 2 κουταλιές σούπας λιωμένο  βούτυρο και ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά  ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας να δούμε να ροδοκοκκινίσει αρκετά.
 Βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το γλυκό, το περιχύνουμε με το ζεστό, επίσης, σιρόπι το οποίο το ετοιμάζουμε βράζοντας 10 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί.Αφήνουμε καμιά ωρίτσα πριν κόψουμε να απορροφήσει το σιρόπι.Καλή επιτυχία !! Είναι φανταστικό!!!