Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πατάτες ακορντεόν γεμιστές η τέλεια γεύση!!



Υλικά
Μαλακό βούτυρο
3/4 ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
αλάτι χονδρό
μπέικον ψιλοκομμένο  υπολογίζουμε ποσότητα ανάλογα τις παιάτες
πιπέρι αλάτι
πατάτες 4 μεγάλες



Εκτέλεση:
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε το βούτυρο, 3/4 φλιτζανιού σχοινόπρασο, την ξινή κρέμα, [προαιρετικά ] αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μεταφέρουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο ταψί με πλαστική μεμβράνη και το σχηματίζουμε σε ένα κύλινδρο. Το τυλίγουμε και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει, μία ώρα.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους  180 C


Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε σχισμές σε κάθε πατάτα προσέχοντας μην τις κόψουμε μέχρι κάτω.και αφήνοντας λίγο τσόφλι΄από κάτω αφού τις τρίψουμε και τις πλένουμε πολύ καλά πρώτα. Κόβουμε το βούτυρο σε λεπτές φέτες, στη συνέχεια, προσεκτικά πιέζουμε το βούτυρο ανάμεσα στις φέτες πατάτας.Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά ανάμεσα στις πατάτες  ( τις γεμίζουμε ) Βάζετε τις πατάτες σε ένα πυρέξ ρίχνετε από πάνω λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.Σερβίρετε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας  σας