Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

Πιροσκί με γέμιση ζαμπόν -τυρί.

Υλικά
500 γραμ. αλεύρι
1 φακ. ξηρή μαγιά
1 αυγό
2 κουτ.γλ. ζάχαρη
160 ml γάλα χλιαρό
1 κουτ.γλ. αλάτι
3 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
10-15 φέτες ζαμπόν
10-15 φέτες τυρί του τοστ
Eκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά
Ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει και να μαλακώσει η ζύμη
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα στην παλάμη μας
Γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν που έχουμε κόψει στη μέση ή ολόκληρα (ανάλογα με το πόσο γέμιση θέλουμε)
Κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και είναι έτοιμα .
Σημείωση
Γεμίζουμε τα πιροσκί μας με ότι μας αρέσει λουκάνικο,κιμά κ.τ.λ
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ