Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Γαρίδες γιουβετσάκι .



Υλικά μερίδες 6

24 γαρίδες  μεγάλες
½ κιλό κριθαράκι
1 φλιτζάνι  ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 κρεμμύδι  μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 νεροπότηρο  ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας  πελτέ
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζετε  τις γαρίδες από το κέλυφος, το κεφάλι και την ουρά. Τα κρατάτε όλα σε μια λεκανίτσα. Αφαιρείτε το εντεράκι της πλάτης από τις γαρίδες και τις φυλάτε στην άκρη.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κεφάλια, τα κελύφη και τις ουρές από τις γαρίδες και σοτάρεται καλά για να αφήσουν όλη τη γεύση τους στο λάδι. Με μια σουρωτή κουτάλα τα παίρνετε και τα πετάτε.
Ρίχνετε μέσα στο αρωματισμένο λάδι το τριμμένο κρεμμύδι και το σοτάρεται. Αμέσως μετά προσθέτετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθεί όλο το λάδι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε  μέχρι να απορροφηθεί και αυτό. Διαλύεται τον πελτέ σε δύο νεροπότηρα νερό και τον αδειάζεται μέσα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε  και μαγειρεύετε για 8 λεπτά περίπου.
Ρίχνετε μέσα τις καθαρισμένες γαρίδες, μαγειρεύετε για 3 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα ακόμα και σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιατέλα.
Σημείωση
Η συνταγή λέει καθαρισμένες αλλά εμένα μου αρέσουν ολόκληρες και τις φτιάχνω, τις καθαρίζω  μόνο από το κεφάλι και κάτω  μου φαίνονται πιο νόστιμες  .Oι γαρίδες εδώ είναι κατεψυγμένες ,κοστίζουν πάρα πολύ λιγότερο μαγειρεύονται και μας δίνουν την ιδια νοστιμιά !!