Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Πάστα Φλώρα,κλασική και αγαπημένη.



Υλικά
Για την τάρτα
450 γραμ.αλεύρι για όλες  τις χρήσεις
150 γραμ ζάχαρη
1 πακέτο 250 γραμ βούτυρο  μαλακό
1/2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 κουτ.σούπας κονιάκ
2 αυγά
ελάχιστο αλάτι
φράουλα  μαρμελάδα τόση όση να σκεπάσει όλη την τάρτα 

Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέκιν το βάζουμε σε μπολ  και προσθέτουμε μαζί και την ζάχαρη.
Κάνουμε μία λακκούβα στην μέση,
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά  προσθέτοντας τα αυγά,την βανίλια,το κονιάκ ,και το αλάτι ,τα ρίχνουμε στο μπολ με το κοσκινισμένο αλεύρι.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και μαζεύουμε τα υλικά  με ένα κουτάλι μέχρι να σχηματιστεί ζύμη .
Όταν δούμε και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ είναι έτοιμη.
Την θέλουμε μαλακή και να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε μία μπάλα την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.
Την βγάζουμε από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1 πόντου.Κρατάμε το  1/3  τις ζύμης για να φτιάξουμε τα κορδόνια για το  σκέπασμα .
Την στρώνουμε σε ταρτιέρα 28 εκατοστών .Η ζύμη θέλουμε να καλύπτει και τα τοιχώματα τις ταρτιέρας.
Ρίχνουμε από πάνω την μαρμελάδα  και την στρώνουμε ομοιόμορφα,
Ανοίγουμε σε φύλλο λεπτό την ζύμη που κρατήσανε και την χωρίζουμε σε λεπτές λωρίδες ,την στρώνουμε χιαστί επάνω από την μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για40 επτά περίπου ανάλογα με τον φούρνο.
Όταν κρυώσει το κόβουμε .Καλή επιτυχία !