Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πατατοκροκέτες υπέροχες !!!

Υλικά:
1 1/2  πατάτες 
1 κρεμμυδάκι ψιλοτριμμένο
2 κρόκους αυγών 
2 αυγά για πριν το τηγάνισμα
Αλεύρι συνήθως 7 κουταλιές τις σούπας αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αν το μείγμα μας είναι αραιό.
1 κουταλιά σούπας Μπέγκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι σκληρό τυρί τύπου κεφαλοτύρι κεφαλογραβιέρα τριμμένο
5 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο 
Φρυγανιά τριμμένη για πριν το τηγάνισμα
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Αλατοπίπερο
Αλεύρι για πριν το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες και αφού τις στραγγίσουμε τις πολτοποιούμαι με ένα πιρούνι .
Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε  το κρεμμυδάκι,το Μπέγκιν πάουντερ,το κεφαλοτύρι,τον μαϊντανό ,το μοσχοκάρυδο,αλατοπίπερο τους κρόκους αυγών και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας  με το χέρι η με ένα κουτάλι.
Σταματάμε το αλεύρι μόλις δοκιμάσουμε και πλάθετε κεφτεδάκι .
Αν είναι αραιό προσθέτουμε αλεύρι.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει γύρω στα 20 λεπτά.
Με ένα κουτάλι η με το χέρι παίρνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα και πλάθουμε σε κεφτέδες μεγέθους μεγαλύτερο από καρύδι.
Αφού πλάσουμε όλα τα κεφτεδάκια μας [κροκέτες] τις τυλίγουμε πρώτα με αλεύρι μετά τα βουτάμε στα χτυπημένα ολόκληρα αυγά  και τέλος στην φρυγανιά τύλιγμα .
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι να είναι αρκετό και να κάψει ρίχνουμε μέσα τις κροκέτες και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές .
Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφήσουν το περιττό λάδι.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση
Μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο ζαμπόν