Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Μυστικά για πίτες και τάρτες

Mικρά μυστικά για να έχετε ακόμα πιο επιτυχημένες πίτες και τάρτες!!

Για να κρυώσετε τις πίτες και τις τάρτες ο καλύτερος τρόπος είναι να τις τοποθετήσετε σε ένα ράφι που είναι δροσερό, γιατί επιτρέπει τη κυκλοφορία του αέρα. Πάντα να αφήνετε τις πίτες και τις τάρτες να κρυώσουν τουλάχιστον 20 λεπτά έτσι ώστε τα συστατικά να έχουν χρόνο για να προσαρμοστούν στη θερμοκρασία δωματίου. Ακόμα και αν η πίτα σας ή η τάρτα σας είναι να σερβιριστεί ζεστή, εάν κοπεί πολύ σύντομα είναι πιθανό να κομματιαστεί.

Οι περισσότερες πίτες και τάρτες σερβίρονται ελαφρά ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου εκτός από εκείνες που πρέπει να μπούν στο ψυγείο. Οι πίτες σερβίρονται κατευθείαν από το ταψί τους πολλές φορές, ενώ οι τάρτες αποχωρίζοναι το ταψί τους πρίν το σερβίρισμα.

Να ραντίζετε πάντα λίγο την πίτα από πάνω όταν κάνετε πίτες με φύλλο κρούστας πριν βάλετε το ταψί στο φούρνο! Την κάνει πιο τραγανή!Και να βουτυρώνετε ή λαδώνετε κάθε ένα φυλλο ξεχωριστά όταν φτιάχνετε πίτες με φύλλο κρούστας.

Εάν κάποια πίτα σας εχει πάρα πολλά υγρά και δεν ξέρετε τι να κάνετε..απλά προσθέστε λίγο ψιλό σιμιγδάλι και θα τραβήξει όλα εκείνα τα υγρά που δεν θέλετε!