Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μπιφτέκια αφράτα ζουμερά σκέτα ,η με πατάτες ,αγαπημένο φαγητό !!





 


Υλικά συνταγής
Για τα μπιφτέκια 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 
2 κρεμμύδια τριμμένα 
2 ντομάτες τριμμένες  
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο 
2 κ.σ.  Κρέμα Βαλσαμικού 
2 κ.σ.  ελαιόλαδο 
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 κουτ σούπας μπέκιν πάουντερ
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Για τις πατάτες φούρνου 
8 πατάτες 
1 κ.σ.  Μουστάρδα Ρίγανη & θυμάρι
1 κ.σ.  ρίγανη 
2 λεμόνια (χυμός) 
½ φλ. τσαγιού  ελαιόλαδο 
2 φλ. τσαγιού  νερό 
 αλάτι 
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το μπέκιν πάουντερ με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα ψήνουμε
Μπορούμε να προσθέσουμε και πατάτες κυδωνάτες κομμένες που πρώτα τις ψήσουμε για 30 λεπτά και μετα πλάθουμε και αραδιάζουμε τα μπιφτέκια από πάνω κα συνεχίζουμε το ψήσιμο

Η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου με μικρές παραλλαγές