Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014

Kριθαράκι σούπα πολύ πολύ νόστιμη !!!


 1 φλυτζάνι του  τσαγιού κοφτό  κριθαράκι
1 κύβο κότας η κρέατος
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού ξερό βασιλικό η δυόσμο
τριμμένη παρμεζάνα
2 λεπτές φέτες ψωμί



  Βάζουμε σε κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό.
Ρίχνουμε το κύβο ,τον πελτέ,ελάχιστο αλατοπίπερο και το βασιλικό.
Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν.
Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνουμε και το κριθαράκι ,χαμηλώνουμε την φωτιά κ με μισοσακεπασμένη κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε για να λιώσει και κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.
Βάζουμε στην φρυγανιέρα τις 2 φέτες ψωμί και τις φρυγανίζουμε πολύ .
Με ένα μαχαίρι τις κόβουμε σε κυβάκια μικρά .
Τους ρίχνουμε αμέσως μέσα στην κατσαρόλα ,προσθέτουμε και 2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε .
Αν θέλετε βάζετε από πάνω λίγο τριμμένο τυράκι παρμεζάνα .