Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Σουβλάκια με πίτα και λουκάνικο ,φανταστικά !

 Υλικά

Πίτες έτοιμες φρέσκες ,η ,αν θέλουμε τις φτιάχνουμε και μόνοι μας
Λουκάνικα γαλοπούλας ,η χοιρινά όπως προτιμάτε
ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φετούλες
μαιντανό ψιλοκομμένο
μουστάρδα πικάντικη
κέτσαπ ντομάτα [με ρίγανη δίνει πολύ ωραία γεύση ]
αλάτι χοντρό
πάπρικα γλυκιά
λίγο ελαιόλαδο
λαδόκολλα κομμένη σε τετράγωνο για το τύλιγμα

Εκτέλεση
Σαν αρχή βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε [τηγανίζουμε ] ελαφρώς τα λουκάνικα να πάρουν χρώμα αφού τα χαράξουμε λίγο με μυτερό μαχαιράκι και τα τοποθετούμε σε πιάτο.
Αμέσως μετά ξαναβάζουμε λίγο λαδάκι στο ίδιο τηγάνι σε σιγανή θερμοκρασία και ψήνουμε τις πίτες γυρνώντας της τακτικά να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτοντας΄σε κάθε πίτα λίγο λαδάκι μην μας ξεραθούν,η αρπάξουν .τις θέλουμε μαλακές να μην μας σπάσουν κατά το τύλιγμα,τις τοποθετούμε κι αυτές σε πιάτο .
Κόβουμε την ντομάτα ,μαιντανό ,κρεμμύδι,και την λαδόκολλα να είναι όλα έτοιμα κοντά μας.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στην φωτιά να ζεσταθεί ,ξαναβάζουμε λίγο την κάθε πίτα να ζεσταθεί [χωρίς λάδι] αυτήν την φορά την τοποθετούμε πάνω στην λαδόκολλα προσέχοντας να εξέχει λίγο από την πάνω ΄μεριά η πίτα ,ζεσταίνουμε και λίγο το λουκάνικο όσο τακτοποιούμε την πίτα ,το βάζουμε στην μέση ,προσθέτουμε και λίγα κομματάκια από ντομάτα,κρεμμύδι,μαιντανό ,πάπρικα γλυκιά  λίγη γιατί καίει ,αλάτι ,μουστάρδα,και κέτσαπ.
Για να το τυλίξουμε επαγγελματικά έχει κόλπο .το τυλίγουμε στην αρχή μόνο του μισή  βόλτα πάνω στην λαδόκολλα θα βοηθήσει ένα ρηχό πιάτο ,και μετά τυλίγουμε με την λαδόκολλα όλο το σουβλάκι και στρίβουμε καλά την κάτω άκρη .Πραγματικά είναι φανταστικά και οικονομικά δοκιμάστε τα ,και καλή όρεξη !!!