Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Λιαστές ντομάτες από τα χεράκια μας !!

Από τον κήπο της γιαγιάς ...!!

Είναι πολύ νόστιμες πικάντικες και δίνουν γεύση σε πολλά πιάτα ξεχωριστή!!
Προσθέστε σε διάφορα φαγητά και σαλάτες σε σάλτσες και θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα !!



Θα χρειαστείτε

Yλικά

•ντομάτες σφιχτές, ώριμες, μεσαίου μεγέθους

•χοντρό αλάτι

•λάδι

•ξίδι

•δάφνη

•αλάτι

•πιπέρι


Tρόπος παρασκευής

•Πλένετε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε κάθετα στη μέση, αφαιρώντας το πράσινο κοτσάνι.

•Tις πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι.

•Tις απλώνετε πάνω σε τελάρα (που τα έχετε γυρίσει ανάποδα) και τις αφήνετε στον ήλιο και στον αέρα.

•Tις σκεπάζετε με ένα τούλι (για να εμποδίσετε τα έντομα να έρχονται σε επαφή με τις ντομάτες).

•Tις αφήνετε στον ήλιο για 4-5 ημέρες περίπου. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμες, όταν πιέζοντάς τις δεν βγάζουν πλέον καθόλου υγρά.

•Aναμειγνύετε 3 μέρη λάδι, 1 ξίδι, δάφνη, αλάτι και πιπέρι (τόσο όσο θα βάζατε σε μία απλή σάλτσα).

•Bάζετε τις λιαστές ντομάτες σε βάζα με λαδόξιδο, τόσο όσο χρειάζεται για να τις καλύπτει.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ