Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Πρασοτυρόπιτα !!!












ΥΛΙΚΑ
7 πράσα
7-8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μικρό μαιντανό
αυγά
αλάτι πιπέρι
2 κουταλές κοφτές ρύζι [προαιρετικά]
300 γραμ.φέτα περίπου
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο για πίτες
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσσα και τα κρεμμυδάκια ,καθώς και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε μέσα όλα τα κομμένα μας λαχανικά 'οπως πράσο,κρεμμύδια ,και κρεμμύδι ξερό και σωτάρουμε να μαραθούν .
2 λεπτά πρίν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά προσθέτουμε και τον άνηθο με τον μαιντανό ψιλοκομμένα, καθώς και το αλατοπίπερο κα το ρύζι και ανακατεύουμε .
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα τριμμένη με το χέρι αι τα 2 αυγά και ανακατεύουμε πάλι .
λαδώνουμε το ταψί καλά και προσθέτουμε 4 φύλλα κάτω ως εξής ,το πρώτο σε όλη την επιφάνεια του ταψιού ,λάδωμα όλη την επιφάνεια και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάλι σε όλη την επιφάνεια του τα ταψιού,λάδωμα πάλι και το τρίτο ζαρωμένο μέσα στο ταψί λάδωμα και ζαρωμένο και το τέταρτο ,μετά αδειάζουμε όλη την γέμιση την ισιώνουμε και σκεπάζουμε με 3 φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο τα 2 πρώτα ζαρωμένα και λάδωμα ένα ένα και το τρίτο σε όλη την επιφάνεια και το στρίβουμε γύρω γύρω κλείνοντας την πίτα μας .Την χαράσουμε σε τετράγωνα κομμάτια την περνάμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια ,ρατίζουμε και με λίγο νερό και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει .
Σημείωση
Το ρύζι το προσθέτουμε γιατί μαζεύει τα υγρά και δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου κατά το φάγωμα .