Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κεφτέδες αυγολέμονο!! φανταστικοί κι εύκολοι !!


 περίσσεψε κιμάς?? κάντε τα μπιφτέκια ,φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο ταψάκι με αλουμινόχαρτο ,βάλτε λίγο λάδι ΄να μην κολήσει ,και ψήστε ,η ,μαζί με το κυρίως φαγητό,η ,βάλτε τα στην κατάψυξη για ώρα ανάγκης!!













 αναλογία  γιά πιλάφι,1  ποτήρι ρύζι ,2 ποτήρια νερό ,βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 κουτ.σούπας βούτυρο μαζί με το ρύζι ,το ανακατεύουμε μέχρι να ξανθύνει ,ρίχνουμε το ανάλογο νερό ,βάζουμε κι αντί για αλάτι ι κύβο ζωμό κρέατος ,χαμηλώνουμε την φωτιά κι ώσπου να τελειώσει το νερό ,είναι έτοιμο σπυρωτό σπυρωτό !!




 Αν περισσέψει απο το κιμάσ βάλτε το κατάψυξη ,φτιάξτε μπιφτέκια .




ΥΛΙΚΑ
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια
3 κουτ σούπας λάδι
...3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο κ στιμμένο καλά
1 μικρό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
4 φλυτζάνια νερό
1 κύβο κρέατος
2 λεμόνια το χυμό
2 αυγά
αλάτι -πιπέρι
ΤΙ ΚΆΝΟΥΜΕ
Βάζετε το κιμά σε μία λεκάνη ,προσθέστε τα κρεμμύδια,το ψωμί,το λάδι ,το αυγό το ένα,αλατι,πιπέρι.μαιντανό.κ ζυμώνετε .Πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες κ τους βάζετε σ ένα ταψάκι ,η πυρέξ κ τους ψήνετε στούς 190 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βάζετε το νερό σε μία κασαρόλα με το κύβο να πάρει 2-3 βράσεις,ρίχνετε μέσα τους κεφτέδες καί τους βράζετε για 5 λεπτά.Για ευκολία και 100% επιτυχία βάλτε στο μούλτι το δεύτερο αυγό 1 κουτ.γλυκού κόρν φλάουρ,κ το χυμό από τα λεμόνια ,χτυπηστε καλά για 1 λεπτό.Περιχύνετε τους κεφτέδες με το αυγολέμονο και καλή σας όρεξη!! Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές,η με ρύζι,η ότι άλλο σας αρέσει .