Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Χταπόδι ψητό !



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

    Υλικά
     1 κιλό χταπόδι
    1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
     Ξύδι δυνατό κόκκινο
    ξύδι λευκό
    λάδι
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    Θυμάρι
     Αλάτι

    Βάζουμε το χταπόδι σε μία λεκάνη με νερό, την σόδα, ½ φλυτζάνι ξύδι κόκκινο και αφήνουμε το χταπόδι 45-60 λεπτά.
    Το ξεπλένουμε καλά.
    Παιρνάμε με λάδι την σχάρα μην κολήσει και ψήνουμε δεν θέλει πολύ ώρα
    Στο μπλέντερ χτυπάμε ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο, 2-3 κουταλιές ξύδι λευκό και 1 κουταλιά ξύδι κόκκινο.
    Περιχύνουμε το χταπόδι, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά,το κρεμμύδι φέτες  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ