Μερίδες: 20
Xρόνος: 60' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη
|
Γιά 48 τρούφες
2 φλυτζάνια κρέμα γάλακτος
460 γρ άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
σχεδόν 3 και λίγο λιγότερο φλυτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης [αυτό πού σας δείχνω]
4 κουτ, σούπας καλό βούτυρο
1 κουτ. γλυκού βανίλια σκόνη κακάο
λίγα καρύδια για στόλισμα
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα ,προσθέστε κ την σοκολάτα σε κομμάτια κ ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει.
Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης το βούτυρο κ την βανίλια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μίγμα.
Το αδειάζετε σ ένα μπόλ [εγώ το άφησα μέσα στην κατσαρόλα να μην λερώνω πολλά ] κ το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει κ να γίνει σφιχτό.
Απλώνετε το κακάο σε λαδόχαρτο η αλουμινόχαρτο φτιάχνετε μπαλίτσες κ τις κυλάτε στο κακάο .
Αν θέλετε για πιο επίσημα βάλτε τα μέσα σε χαρτάκια φορμούλες ζαχαροπλαστείου.
Από πάνω στο καθένα βάλτε από ένα κοματάκι καρύδι .
ΕΊναι μια μικρή γευστική !!!Tέλεια γεύση κ πανεύκολα!!!
Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης το βούτυρο κ την βανίλια ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μίγμα.
Το αδειάζετε σ ένα μπόλ [εγώ το άφησα μέσα στην κατσαρόλα να μην λερώνω πολλά ] κ το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει κ να γίνει σφιχτό.
Απλώνετε το κακάο σε λαδόχαρτο η αλουμινόχαρτο φτιάχνετε μπαλίτσες κ τις κυλάτε στο κακάο .
Αν θέλετε για πιο επίσημα βάλτε τα μέσα σε χαρτάκια φορμούλες ζαχαροπλαστείου.
Από πάνω στο καθένα βάλτε από ένα κοματάκι καρύδι .
ΕΊναι μια μικρή γευστική !!!Tέλεια γεύση κ πανεύκολα!!!